ICO 20090821

Idag har vi varit på en guidad tur i "grundarens fotspår". En historisk vandring i östra Londons kvarter där allting började till det som idag är Frälsningsarmén med verksamhet i 118 länder! Vandringen leddes utav överste Alex Morrice. Vi började med att besöka en institution för män "Booth's House. Major David Lees berättade i korthet om verksamheten som inrymmes i ett stort kvarter med 150 boende, föredelat på fem våningar!. Därefter stannade vi till vid krogen "The Blind Begger" (Den blinde tiggaren). Där William bot höll en bredikan i slutet av juni 1865. Sedan styrdes vår vandring mot bysten och statyn av William Booth. Bysten tillkom 1927 och statyn restes på William Booth's 150 års dag 10 april 1979. I huset på "New Road 23" hölls det första inomhusmötet i en Dansakademi. Vidare såg vi platsen där tältmöte hälls söndagen den 2 juli 1865!
Slutligen besökte vi Booth's grav i Abne Parc i London. William och Catherine och barnen är begravda där. Där höllv i en kort cermoni och sjöng en sång!
Därefter fortsatte dagen med hemresa till ICO rakt igenom London! Fredagstrafiken var relativt snäll mot oss. Exakt kl. 18 anlände vi  och där på avtalad tid mötte mej Karin Ramos som inbjudit mej till sin familj ikväll! Karin och jag gick på officerskolan i Stockholm tillsammans under mitt andra år. Det var för tjugo år sen!  Hon och hennes make Jaouo Paulo jobbar på Inernationella Högkvarteret. Det var en mycket trevlig kväll med många roliga minnen som vi fick tillfälle att dela.
I morgon är det fritt och vi kommer bl.a. att göra ett besök på Frälsningsarméns affär.
Allt gott! Blessings! /Per-Uno


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0