ICO 20090830


Som jag sa i min krönika glömde jag kameran i fredags när vi besökte
Royal lbert Hall, men min vana trogen löste jag det genom att köpa ett
vykort för 50 pence, och kassen fick jag så därför komponerade jag
denna bild till Er i kväll!!!

ICO 20090830


Detta skyltfönster gick jag förbi ikväll när jag var ute och spatserade!
Det var ju inte så tokigt! Rikitgt fina tomtar och det var i en affär för
damkläder!

ICO 20090830


Så här lummigt är det uppe på Sydenham Hill med Londons höga kontors-
skrapor i bakgrunden!

ICO 20090830


Här skymtar också caféet "The light" i bakgrunden!

ICO 20090830


Hör entrén på Bromley kår!

ICO 20090830

Här kommer nya färska rapporter från Sydenham Hill! Här är prima liv. Har nyss hemkommit ifrån ett gångpass som jag sannolikt återkommer till i slutet av min krönika!
Jag kan ge en bekännelse att jag igår och idag har hemfallit till att lyssna på Radiosporten!!! Ja, det är ju så att Finnkampen gått av stapeln och jag har ju vissa sportsliga intressen att vidmakthålla, även om det inte var ishockey denna gång! Dessutom har det ju gått lysande på Ullevi för "Di svenske", så det var ett stort nöje att ratta in Svedala Radiotjänst! Ja, nu för tiden är det ju inte så mycket rattande då vågorna kommer via datorn men bra ljud är det i alla fall.
I morrn, kan jag berätta för Er redan nu, att det är helgdag i Storbrittannien! "Bank Holiday". Det är bara en hake; Ingen vet varför den firas!
Teorirer har jag fått i massor när jag frågat. Den mest gångbara är nog att de bara firar att sommarn säger farväl och de har ingen mer helgdag före jul. Nu är det så att vi i Sverige har faktiskt ingen "extra" helgdag mellan midsommar och jul! . Alla Helgons dag är ju på en lördag så det är ju inget extra.
Det är dock bara att tacka och ta emot i morgon! Finns att göra ändå kan jag säga.
I fredags var vi på Harrods, Peter, Julie och jag. Jag kan säga att jag glömde både kameran och stora plånboken så det blev inte så mycket inhandlat. Men det är ett varuhus som heter duga! Julavdelningen var redan i full gång! Undrar hur varuhuset ser ut när det är jultid med all julskyltning? Det var en del att trippa över. Sen var vi och såg på Royal Albert Hall. Dock inte själva hallen, men väl i entrén! Igår var jag med till Frälsningsarméns affär igen. Inga inköp. Igår eftermiddag hade jag planerat för en lång promenad som jag skulle göra efter det att jag vilat lite efter lunch. Det blev något mer än en "tupplur"; 3½ timme!!! Utvilad i alla fall.
Idag har vi varit till Bromley kår vilket var väldigt fint! Inte så stor kår ytmässigt, men oj vad mycket människor. Vi satt på läktaren. Efter kaffe i deras café "The light". Trevligt att möta många engelsmän och utbyta tankar och erfarenheter. Också idag träffade jag Jaou-Paulo och Karin Ramos och deras barn! De hälsade till alla som de ev. känner som läser detta!
Jag kan säga att vårt grannkvarter har verkligen tagit helgdagen i morgon på största allvar för de har världens partyfest på gården, med discjockey och allt! Lite högljutt kan jag säga!
Ikväll som sagt tog jag tidernas långpromenad. I avsaknad av stegräknare eller måttband så har jag inte aning om hur långt, men c:a 10 km t.o.r. tror jag att det blev. En rejl genomkörare med andra ord.
Nu skall det blir klädvård och vila!!!
Allt gott! Blessnings!/Per-Uno

ICO 20090827


Här är fyra glada volontärer,  som jobbar på ICO.  De har fått tag i diverse
amerikansk utstyrsel och är så här glada över fyndet:
Fr. vä: Ester, Gabriella, Teya och Emma, (från Sverige)!

ICO 20090827


Här leder oss major Briasn Weeler i en canadensisk sång. Till sin hjälp
har han t.v. på skedar; major Nancy Beauchamp t.h. major Rosemarie Brown
trakterar någon slags träpinne med bjällror på!

ICO 20090827


Här är några av delegaterna från Nordmaerika samlade: Fr.v. Majorerna
Brian Weeler, Nancy Beauchamp, Steven Merritt och överstelöjtnant
Sharron Hudson. Saknas på bilden gör kapten Louis Viera.

ICO 20090827


Major Brian Weeler i förd lämpliga kläder för kvällen. Weeler jobbar på
New Faunland

ICO 20090827

Idag har vi haft besök från IHK av "Programme Resources Department". Det var väldigt intressant. Vi fick välja tre av fem  föreläsningar och det var väldigt givande. Kommunikation-  Kris- och insatser- sjukvård- Internationell utveckling och Projekt. Vi fick en inblick i Sjukvårdsprogram som Frälsningsarmén administrerar och genomför i flera världsdelar. Av Kommiknationsavdelningen gav oss en ingående presentation av alla publikationer och utgivningar av böcker som IHK gör. Krissituationer och naturkatastrofer inträffar runt om i vår värld - Frälsningsarmén har resurser att snabbt vara där! Utvecklingsprojekt i delar av världen har Frälsningsarmén fortlöpande runt om i hela världen! En mycket spännande dag!
I kväll har Amerika och Karibien haft sin presentation! Det var en mycket trevlig afton med goda Hamburgare, och smakprov från delar av Amerika! Ta del av bilderna i bloggen! Känn fläkten från Nordamerika och Karibiska öarna!
Allt gott! Blessings!/ Per-Uno

ICO 20090826


Kommendör Barry Pobjie närmast t.v. Överstelöjtnant David Shakespeare
skymtar fram makom major Wendy Goodman. De andra är näst längst från
vänster major Tom Sterling och överstelöjtnant Karin Shakespeare och
närmast kameran t.h. är major Janet Lees. Jag håller i kameran denna gång.

ICO 20090826


Här kommer sista bilden i sviten omkring George Howe's officersfullmakt!
Se vilken distinkt handstil generalen hade!

ICO 20090826


Officersfullmakt för George Howe utfärdad 1879! 12 månader efter det att
Östra Londons Kristna Mission antog namnet Frälsningsarmén 1878!
Se sigillet till vänster!

ICO 20090826


Här är vi samlade omkring kommendör Norman Howe som har dokumentet
med sin farfar George Howe's officersfullmakt framför ig. Fr.v. jag själv, Vendy Goodman,
Tom Sterling och Connie Ip. Lyndon Buckingham håller i kameran för
tillfället.

ICO 20090826

Då var det dags för ett nytt inlägg på bloggen som får betraktas som en lägesrapport,  från den kommande värden för sommar-OS 2012, London!
Det gäller att ligga steget före i planeringen.
Jag har tidigare i slutet av juli eller början av augsuti visat nån bild på att vi har små samtalsgrupper och min grupp har kommendör Norman Howe som  samtalsledare. Idag var sista gången och det var verkligen en upplevelse. Studium i bibeln och en historisk vandring som var av det smått sensationella slaget!
Alldeles i början av de två lektionerna plockar kommendören fram ett historiskt dokument av sällan skådat slag, för min del i alla fall: Sin farfars officersfullmakt som han erhöll när han den 17 juli 1879 blev ordinerad till officer i Frälsningsarmén.
Signerat av generalen själv: William Booth och med sigill! Fantastiskt! Åren har satt sina spår på dokumentet som ändå var väl bevarat!
Skickar med några bilder
Ikväll var  jag och mina kamrater från Storbrittanien ute och åt en kvällsmat med sekreteraren för Europa, kommendör Barry Pobjie och undersekteraren överste-löjtnant David Shakespeare. Det var trevligt!
I morgon ny dag med en stor presentation av ett antal avdelningar på Internationella Högkvarteret som kommer hit!
Mer rapporter följer!
Allt gott! Blessings! / Per-Uno

ICO 20090823


Majorerna Philip Katiku, Rose Liviala och Jesinala Msongwe vid te-aftonen
på Penge Kår, London

ICO 20090823


Vi förbereder  oss och intar våra platser innan gudstjänstens början!  Penge Kår, London

ICO 20090823

Hej på Er! Söndagskväll och kl, är 22.24 här. Mörkret har lagt sej och lugnet har infunnit sej! Idag har det varit gudstjänster på Penge Kår, i stadsdelen med samma namn. Det var fint på alla sätt och vi delegater från jordens alla hörn var ansvariga för gudstjänsterna. På eftermiddagen fick vi vara med om en urpremiär av en film som har producerats av Frälsningsarmén i Australien och som visades idag på Genesis biograf i East End London! Det var en fantastisk historiebeskrivning av Frälsniingsarmén. Filmens titel är "Our people". Jag träffade bl.a. general John Larsson och kommendör Freda Larsson som varit territoriella ledare i Sverige för ett antal år sen. Det var väldigt intressant samtal jag fick med dem.
Nu har kvällen dragit in över Sydenham Hill och det är dags att dra sig till sängs. I morrn är det andningspaus så det blir senare frukost i morgon!
Allt gott! Blessings! / Per-Uno


ICO 20090823


Här är jag fotograferad tillsammans med general John Larsson och
kommendör Freda Larsson vid mingel på filmpreimären idag utav filmen
"Our people".

ICO20090822


Denna bild fångade jag när jag satt på andra våningen i dubbeldeckaren!
Cyklisten i fråga var en principfast herre som inte flyttade på sej i första taget,
bara för en liten dubbeldeckad buss! Nähepp! Han får allt vänta! Och det
gjorde busschauffören också!

ICO 20090822


Big Ben i mindre format än orginalet finns också i närheten av Cryodon!

ICO 20090822


Nästan alla restauranter är prydligt smyckade med fantastiskt fina petunior!

ico 20090822


Köttbullar med potatis och lingonsylt blev det idag på IKEA!

ICO 20090822

Här är Åslund igen! Nu har jag kommit igång igen med bloggandet efter en liten "svacka" förra veckan. Idag blir det en liten ledighetsrapport! Jag och 8 delegatskamrater har varit på Frälsingsarmens affär idag och jag fick tag i ett par böcker jag tyckte såg intressanta ut. Efter det så åkte jag bussen hem och grejade lite för att sedan entra bussen till Chrystal Palace för ett bussbyte. Den andra linjen tog mej till Ikea även denna helg och där blev det köttbullar med potatis och lingonsylt! Engelsmännen har tagit denna svenska rätt till sitt hjärta med en del lokala variationer, lät jag mig förstå. Pommes frites går tydligen utmärkt att ha till och; en  inte oansenlig mängd gräddsås ville de ha! De stackars köttbullarna formligen drunknade i såsen, som jag hoppade över!
Efter detta matintag blev det en äkta svensk "kaffe-på-maten"!  Kanon! Ett snabbt besök i avdelningen för svenska varor blev lite lindrigare än förra veckan då förberedelserna för torsdagen var i full gång! Nu blev det en påse bilar helt för mej själv och en 250 gr. mjölkchokladkaka till Emma som är volontär på ICO, (Jeppsson i efternamn och är från Stockholm)!
Sen blev det spårvagn till Croydon väst. Spårvagnar har dock en tendens ibland!!! , att inte gå som vi resenärer vill, så efter halva sträckan så sa chauffören att "nu får Ni gå resten av sträckan dit Ni ska!!! Ok, jag hade inte alla hästar hemma i knoppen så jag gick österut i stället för västerut, så det blev ju därefter!! Men det går ju att rätta till såna misstag så det blev bra till slut.
På bussen hem var det formligen trafikkaos och jag tror det beror på att fotbollen har startat här för säsongen så det var full fart ute på gatorna, i Londons förorter!
I morgon blir det mer rapprtering från besöket vi skall göra på Penge Kår!
Allt gott! / Blessings! Per-Uno


ICO 20090821


William Booth's gravsten på Abne Park. För att se ett videoklipp från besöket
där gå in på www.youtube.com och sök på Salvation Army, Abne Parc

ICO 20090821


Utmed Mile End Road står statyn som var rest till minne av 150-årsdagen för
William Booth's födelsedag den 10 april 1829.

ICO 20090821


Puben den Blinde Tiggaren där William Botth höll predikan i slutet av juni 1865.

ICO 20090821


Marknadskomers ute på Whitecapel Road på fredagseftermiddagen

ICO 20090821


Entrén till Booth's house som är en institution  med 150 platser!

ICO 20090821

Idag har vi varit på en guidad tur i "grundarens fotspår". En historisk vandring i östra Londons kvarter där allting började till det som idag är Frälsningsarmén med verksamhet i 118 länder! Vandringen leddes utav överste Alex Morrice. Vi började med att besöka en institution för män "Booth's House. Major David Lees berättade i korthet om verksamheten som inrymmes i ett stort kvarter med 150 boende, föredelat på fem våningar!. Därefter stannade vi till vid krogen "The Blind Begger" (Den blinde tiggaren). Där William bot höll en bredikan i slutet av juni 1865. Sedan styrdes vår vandring mot bysten och statyn av William Booth. Bysten tillkom 1927 och statyn restes på William Booth's 150 års dag 10 april 1979. I huset på "New Road 23" hölls det första inomhusmötet i en Dansakademi. Vidare såg vi platsen där tältmöte hälls söndagen den 2 juli 1865!
Slutligen besökte vi Booth's grav i Abne Parc i London. William och Catherine och barnen är begravda där. Där höllv i en kort cermoni och sjöng en sång!
Därefter fortsatte dagen med hemresa till ICO rakt igenom London! Fredagstrafiken var relativt snäll mot oss. Exakt kl. 18 anlände vi  och där på avtalad tid mötte mej Karin Ramos som inbjudit mej till sin familj ikväll! Karin och jag gick på officerskolan i Stockholm tillsammans under mitt andra år. Det var för tjugo år sen!  Hon och hennes make Jaouo Paulo jobbar på Inernationella Högkvarteret. Det var en mycket trevlig kväll med många roliga minnen som vi fick tillfälle att dela.
I morgon är det fritt och vi kommer bl.a. att göra ett besök på Frälsningsarméns affär.
Allt gott! Blessings! /Per-Uno


ICO 20090820


Här det major Salesi  som provar en supporterhatt från Storbrittanien!

ICO 20090820


Bilar och Singoalla och Ballerina blev succé!

ICO 20090820


Här får mina kollegor major Mary och major Florence sin påse med gåvor!

ICO 20090820


Här är vi i full färd med att slutföra ringdansen "små grodorna"!

ICO 20090820


Här är Europa-zonens delegater och undersekreteraren för Europa och ICO
stab samlade.

ICO 20090820


Här är montern för våra länder denna kväll! Sverige-Lettland och Stor-
brittanien!

ICO 20090820


Överste Dag Krommenhoek föreläste för oss under torsdagen om Frälsnings-
arméns expansion i världen!

ICO 20090820


Hårt bröd "Husmans" var tämligen exotiskt till frukost idag! Ägg och kaviar
och en kvist dill gjorde susen för många den morgon!

ICO 20090819


Otroloigt stort köpcentrum i utkanten av London. 2 våningar och storleken har
jag i kvm svårt att uppskatta.

ICO 20090819


Här är min kollega Major Soddy Maraga, Papua Nya Guinea framför ett fruktansvärt stort
köpcenter vi besökte på onsdagskvällen!

ICO 20090816


Entrén till Catford kår i London!

ICO 20090816


Hjärtligt samtal mellan majorerna Rose, Mary and Rosemarie efter gudstjänsten
söndágs!

ICO 20090820

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOrimligt längesen jag skrev på bloggen!
Dagarna har i det närmaste runnit iväg! Innehållsrika som vanligt. Jag skall ge Er en sammanfattning sen i söndags då vi var på Catford kår på söndagsförmiddagen. Fyra korta videoklipp kan du se därifrån på: www.youtube.com , sök på salvation army catford corps. Måndagen bjöd på väldigt intressant föreläsning med kommendör Lyn Pearce, i ämnet hållbarhet; att hålla som människa, i jobb och privatliv. Mycket givande!! Bibelstudier på eftermiddagen som också var mycket intressant. Tisdagens innehöll föreläsning av stabschefen och som handlade om adminsitration vilket också är väldigt betydelsefullt och viktigt. Vidare på tisdagen bjöds vi på information och en inblick på internationell nivå om arbetet bland kvinnor! Bl.a vårt världsvida antitrafficingarbete som är fantastiskt! Studierektor Janet Munn ledde oss på eftermiddagen i ämnet "väckelse" och som återkommit på schemat och som är viktigt!
Onsdagen hade vi delade grupper för män och kvinnor med bibelstudier. Vi satt ute i trädgården i strålande solsken coh det var härligt på många sätt! Eftermiddagen bjöd på "Bönedimensioner"!
Idag torsdag har också varit intensiv och jag har haft flera uppgifter! Jag har haft morgonbön tillsammans med Jeanette Lees som jobbar här i London, på en jättestor institution. Lektionerna idag har varit kanon! överste Dick Krommenhoek. TC i Finland! Fantastisk föreläsning i ämnet "Global Evangelisation" och som handlade om hur Frälsningsarmén växer i världen och etableras i nya länder.
Hela dagen har vi firat vår egen Zon med Europas alla territorium i centrum med fokus på Storbrittanien och Sverige/Lettland. Temat börjader redan till frukost då Husmansbröd och ägg och kaviar kompletterade de annars engelskinspirerade frukostarna. Vid lunch blev det sannerligen succé med IKEAS "svenska köttbullar". med kokt potatis och sås. Som en extra "high-lights" tog jag fram en burk äkta lingonsylt som också glädjande nog mottogs med glatt leende från många.
Ikväll blev det äkta engelsk testund kl. 17.00 med sandwich och scones, te och, kaffe för mej som enda nordbo! Kvällens huvudgäster var undersekreterare i Europas, major David Shakespeare.
Min presentation av vårt fosterland och de traditioner v i har mottogs med största respekt! Många skratt och glada tillrop hördes! ABBA's Waterloo fick merparten av kvällens gäster att sjunga i full hals. Presentationen av våra stora varumärken fick också de flesta att nicka igenkännande på huvudet. Ännu större blev glädjen när smakprov på Bilar och Singoalla och Ballerina plockades fram. Kulmen på min presentation nåddes i avslutningen då jag introducerade "små grodorna" som ringdans" Alla deltog lydigt och fint, vilket jag gladdes utav. Jag tycker det är viktigt att vi visar våra traditionella ringdanser osv, så de kan få ett internationellt genomslag! Naturligtvis innehöll min presentation också inblick i Frälsningsarméns arbete i Sverige och i Lettland som också mottogs med stort intresse!
Håll utkik de närmaste dagarna, nya inlägg på ingång!
Allt gott! / Blessings! Per-Uno


ICO 20090814


Och inte hit heller!! Men med kamerans hjälp kan allt fixas, så jag fångade dessa
bilder på östkusten i England.

ICO 20090814


Nog har jag vart borta länge från Götebörg!!, men här har jag inte varit!

ICO 20090814

Fredag hela veckan, var ett uttryck Radio Göteborg körde för några år sen, tror jag. Det har det väl inte varit tror om man med uttrycket menar att "det är lättsamt". Veckan har varit innehållsrik som tidigare veckor, och idag har det inneburit halvdag i klassrummet och ledigt på eftermiddagen. Den ledigheten utnyttjade jag och 17 delegater till att åka och titta på den bodgård som William Booth hade vision om, och som nu åter är i drift. Sicken anläggning kan jag säga. JAg trodde jag kommit till IKEAS parkeribng när vi åkte in genom entrén! Barnfamiljer som var där och titade på alla mindre djur de har; Som ett miniSkansen eller Slottskogens djurhagar! Fantastiskt att se upplägget. Anläggningen innehåller träningscenter för personer med funktionshinder, snickeriverkstad, café och djurhagar! Anläggningen var beläggen vid östkusten och staden "Kent" skymtade i horisonten. På hemvägen fångade jag också några fina bilder av solnedgången!
I morgon nya upptåg som erbjuder en helledig dag och som skall bjuda på lite personliga överraskningar! Håll utskick på bloggen!
Allt gott!/Blessings! Per-Uno


ICO 20090814


Månsken över Ångermansälven? Nej,  men väl solnedgång över Themsen!

ICO 20090814


En häftig bildsekvens från en hyggligt stor motovägsbro över Themsen!

ICO 20090814


En av buyggnaderna på anläggningen som rymmer snickeriavdelningen!

ICO 20090814


En av buyggnaderna på anläggningen som rymmer snickeriavdelningen!

ICO 20090814


Blomsterprakt fanns det i mängder!

ICO 20090814


Rose och Mary beundrar blommorna på sockerärtsplantorna.

ICO 20090814


Trädegårdsmästaren i full gång att berätta för oss hur stora ägorna är till
denna farm!

ICO 20090814


Snickerianläggningen där de anställda bl.a. tillverkar folgelholkar.

ICO 20090814


Jesinala Msongwe och Sailese Ndabila vid ett vattenmonument på farmen

ICO 20090814


Frälsningsarmén, Hadleigh Farm, Hadleigh, UK

ICO 20090813


Fr. v. Wendie Goodman och Julie Campbell samtalar mitt på Milleniebron, London

ICO 20090813


Här ser vi Milleniebron som g¨år just från Frälsningsarmén IHK till södra
sidan av floden Themsen.

ICO 20090813


Här äter vi gott och jag har fått en uppblåsbar känguru till bordsgäst!!!

ICO 20090813


Våra delegatskamrater från "SPEA"-territoret med bl.a. Australien. Kommendör
Robert Street, bakre raden tv, kommendör Janet Street, främre raden, andra från
hö.

ICO 20090813


IHK på högerisda med glasfasad och S:t Pauls katedralen i bakgrunden!

ICO 20090813


Exteiör på IHK, London

ICO 20090813


Här pekar jag ut svenska territoret. på IHK:s "glaskarta".

ICO 20090813


Morgonbön på Internationella Högkvarteret i London

ICO 20090813


Så här fin kan en Taverna som är kunglig, heter Vauxhall och ligger i London
bli!

ICO 20090813


Piccadilly Circus att nattlig skrud!

ICO 20090813


Här är det stora Pariserhjuet i London taget i kvällsskymningen i går.

ICO 20090813

Då var det afton denna intensiva torsdag på ICO. Lindrig försovning i morse. Skulle stiga upp kl. 6 för frukost 7. Utav någon helt outgrundlig anledning hade jag stängt av klockan!!! Så 06.44 slog jag upp locken och såg till min lindriga fasa att det alldeles strax serverades frukost. Anledningen till denna tidiga timme var att vi med tåg skulle ta oss till Frälsningsarméns Internationella Högkvarter. Och det är inte riktigt som att åka från Olskroken till Gamlestan i Göteborg kan jag säga!!! Allt hanns dock med och vi var framme 9.00 på IHK. Där hade vi morgonbön först och jag var med bland dem som vick tillfälle att berätta lite om mej själv och var jag kommer från. Vi fick också en presentationen av undersekreteraren för Europa. Vidare denna dag fick vi rundvandring i huset och lunch!

Vidare tog vi oss till S:t Pauls katedralen som intre heller är att leka med storleksmässigt! Fantastiskt fin arkitektur och det var fantastiskt att höra berättas hur katedralen mirakulöst klarade sig i bombräderna som utfördes under andra världskriget!
Vi tog lite bilder exteriört och även så gjorde jag ett besök i en av de finaste souveniraffärer jag varit inne. Som också den var belägen i katedralen. Nu var priserna därefter men oj vilken kvalitet på grejerna. T.o.m julgranskulor i form av Londonbussar fanns i glas!
Därefter bar det av till Milleniebron ett stenkast från Frälsningsarmén och där fick jag några bilder av tex. Tower Bridge.
Ikväll har vi haft South Pacific Australia Zone "event". Vi åt mat som var HongKong-insirerat och sjöng australiensiska sånger. Såg på kängurur och koalor i mängd! En fantastisk dag med många inbtryck! Bilder kommer! Titta även på ICO:s hemsida: www.salvationarmy.org och klicka på ICO, och www.youtube.com och sök Salvationarmy ICO Session 202 IHQ, så finner du en liten filmsnutt där.
Allt gott! Blessings! Per-Uno

ICO 20090813

Nu var det nån dag sen Ni kunde läsa lite nya grejer är. Jag skall hålla Er lite till¨på sträckbänken, för nu är det snärjigt. Sent ikväll  lägger jag ut både texter och bilder för igår och idag!!! Jag kan avslöja såpass att det  blir från "London by night" igår och idag har vi  varit på Salvation Army International Headquarters! Det Ni! Som om inte det skulle vara tillräckligt, så kommer också "reportage från kvällen "event" South Pacific Zone! Vad det är? Titta i afton!!!
Altt gott! BLessings! Per-Uno

20090811


Ja detta skall vara namnet på gatan för föregående bild, filmstjärnas hus!

ICO 20090811


Filmstjärnan Tom Cruise lär ha bott här!!!

ICO 20090811


Vår spansktalande major från Pourto Rico; Louis Viera håller hov, och skrattet
är inte svårt att frambringa!

ICO 20090811


"Kaffe Kaffe tåren den bästa är!!! Den sången var det ingen idé att sjunga
för ingen begriper den ändå! Jag kör med "black coffee", de andra har en
massa grädde och mjölk och andra saker i!

ICO 20090811

Tisdagskvällen sveper in med sitt bomullsmjuka nattmörker över Sydenham Hill! Idag har det också varit en toppendag med högkvalitet på föreläsningarna! Etik och moral har stått i fokus. Det har varit mycket intressant! Inatt är det 24-7 bön, och jag har första timmen på nästa dag! 24-7 bön betyder att vi har ansvaret dygnet runt en timme i taget för att be för olika saker!
Jag har pysslat med ett bildspel till en samling jag skall ha nästa vecka. Sånt tar alltid tid, och ibland mer än jag tänkt mej. Nu är det i det närmaste klart. Vi hann också med att åka till Café Piaff, (jag har skrivit om det tidigare). Jag fångade också några bilder på oss och några andra grejer. Vad sägs om villan där Tom Cruise lär ha bott! Jag Ni läste rätt: Han bor inte där nu enligt uppgift från osäkra källor! Kollade också in gatunamnet så det finns dokumenterat. Allt finns på bild lite längre upp i bloggen!
Allt gott!/ Blessings! Per-Uno

ICO 20090809


Några delegatskamrater och mötesbesökare, DArtford kår, utanför London

ICO 20090809


Juniorsoldater på Dartford kår, utanför London

ICO 20090809

Afton på ICO. Solen skiner och flygmaskinerna matar på var tredje minut för inflygning till de stora flygplatserna här i Londonområdet! Sitter ute på gräsmattan och äter kvällsmat i form av picknick som bestod av painrichbröd med grönsaker och rökt lax, och chips och juice som tillbehör! Inte illa! Idag har vi varit på Dartford Kår och deltagit med sång och tal. Våra rektorer höll i tömmarna. Det var så roligt för de var så tacksamma att vi kom från ICO. Idag har jag filmat när delegaterna från Tanzania och Kenya sjöng två sånger i gudstjänsten. Du går in på www.youtube.com och söker på: Salvation Army ICO Session 202 så kommer ett filmklipp där. Inte bästa kvalitet med ändock. Några stillbilder kommer också här på bloggen! Ikväll består tillvaron av förberedelser inför veckan som stundar och lite annat smått!
Allt Gott! / Blessings! Per-Uno

ICO London 20090808


Glömmer man kameran vid besök i centrala London får man fixa det ändå på
nåt vis! Billiga vykort lades ut på golvet vid hemkomsten och fotades! Observera
de framskymtande "Crockskopiorna" i bildens nederkant!

ICO 20090808

Lördag på ICO! Lite lugnare idag på "The Cedars! Jag och Peter har varit i London och spenderat lite! Ätit på SubWay's, ett snabbmatställe som också finns hemma tror jag. Har kollat i en del souveniraffärer och nån skivaffär. Varit på Frälsningsarmén!!!, Regent Hall på Oxford Street och fikat! Gott! Covent Garden fick också ett besök av oss och där var det kommers vill jag lova. Färska hallon och druvor inmundigade jag där. Om vi gått idag?? Jo dä' vill jag lova!
Idag har har det sannerligen blivit en rejäl promenadsträcka! En liten miss var att kamerabatteriet var inte laddat i morse när jag skulle ta den. Jag löste det så här: Kolla bilden i bloggen!
Idag är det den stora dag som vi gått och väntat på länge; Pernilla Andersson och Tony Gabrielsson vigdes i Lerums Kyrka kl. 15.00 idag. Jag hade, av lätt insedda skäl, vissa svårigheter att närvara! Men andra till mig närstående är närvarande och gör det så bra! En liten hälsning som jag skickat till brudparet kan Ni se på om Ni går in på www.youtube.com, sök på: Tal Pernilla och Tony.
Allt gott! / Blessings!

ICO 20090806


Här kommer en gruppbild lite mer av det avslappnade slaget!

ICO 20090806


Fr.v. Major Mercy Moddu, major Florence J Charles, major Jaya Sekar och
major Surendra S Chopde.

ICO 20090806


Här framför de indiska delegaterna en folkdans!!!

ICO 20090806


Major Florence J Charles och Major Surendra S Chopde iförda indiska
nationalkläder.

ICO 20090806

Idag har vi haft väldigt varmt på dagen och regn i kväll! På förmiddagen har det varit bibelstudier och eftermiddagen innehöll information från IHK. Mycket givande dag, idag också!
Ikväll har våra delegatskamrater från Indien haft India-Zone Night! Mycket trevligt, med god mat och mycket info om landet, kultur och Frälsningsarmén där.
Jag skickar med några bilder ikväl också så får Ni ta del av mycket fina klädesplagg!
Allt gott!/Blessings! Per-Uno

ICO 20090805


Fullmåne över internatet!

ICO 20090805


Så här tjusigt ser vårt College ut i månljus!

ICO 20090805


Merparten av tornbyggnaden på William Booth College i London!
Det gick åt 209 trappsteg att nå toppen!

ICO 20090805


Kontorskvarteren i London är inte att förakta storleken på!

ICO 20090805


Jeanette Lees och jag utgjorde session of "Ambassadors of Christ 1987-1989"

ICO 20090805


Manliga delegaterna samlade vid William Botth!

ICO 20090805


Kvinnliga delegaterna samlade vid statyn av Catherine Booth!

ICO 20090805


Porten till......! The Cedars ICO! Ser Ni vad trappsteget i koppar blänker?

ICO 20090805

Nu var det några dar sen Ni fick någon uppdatering från mej. . Här har vädret  varit riktigt vackert, med endast någon regnskur i måndags. Ikväll är det en riktigt fin sommarkväll med 20 C, vilket inte är så illa! Dessa dagar har vi haft fullspäckat schema med diverse teoretiska lektioner. Ikväll har vi varit och besökt Frälsningsarméns officersskola, som inte var vilken liten byssja som helst!!! många byggnader nästan i helt kvarter. Ett torn som nådde inte mindre än 209 trappsteg upp i luften! Utsikt?: Jo dä! En vidunderlig vy över hela London så långt ögat hängde med.
Eftersom Frälsningsarmén är en internationell rörelse och varje årsklass i officersskolan har samma namn över hela världen så var det tillfälle att fotograferas med de kamrater på ICO som gått samma år som jag 1987-1989. Jag kommer att lägga ut bilder från denna vecka.
Allt gott!Blessings! Per-Uno

ICO 20090802


Ett av temana för dagen vi hade idag på ICO. Bönen "Fader vår" är
detta hämtat ur!

Coventry


Altaret som byggdes upp inne i katedralsruinen några år efter bombningen
1940. Notera budskapet i bakgrunden: "FADER FÖRLÅT"!  Korset är gjort av
brandhärjat timmer!

ICO 20090802

Då är det söndag och idag har vi haft gudstjänst och dag av stillhet hela dan. Solen har lyst på oss och det har varit riktigt skönt här i Sydenham Hill i Sydöstra London! Sent ikväll tog jag en rejält snabb promenad. Det som i början av Londonvistelsen  tog 65 min att gå,  gick på drygt 50 min samma sträcka! Flåset börjar att blir riktigt bra med mina mått mätt!
Veckonumren som vi använder flitigt i Sverige har jag tappat räkningen på nu men vi har entrat augusti med kräftor och surströmming hemma. Det sistnämnda är jag ingen storätare av så det kommer jag inte att bjuda på här i London! Jag lovar!
Allt gott! /BLessings! Per-Uno

ICO 20090801


Altartavlan utgörs av denna gigantiska gobeläng som innehåller niohundra
färger och väger 1 000 kg! Den är vävd i Frankrike

ICO 20090801


Ljusbärare i nya Katedralen

ICO 20090801


Ett av de fantastiskt vackra fönstren i nya Katedralen i Coventry, som stod färdig
1962.

ICO 20090801


Delar av den raserade Katedralsbyggnaden i Coventrysom totalförstördes under
andra välrdskrigets bombningar.

ICO 20090801


En större del av delegaterna samalde till gruppbild framför statyn av
William Booth. I bakgrunden skymtar vi huset han bodde som idag är
muséum.

ICO 20090801


Vår rektor Richard Munn i samspråk med fader Malcolm i Katedralen, Nothingham

ICO 20090801

Idag har vi varit på en lång utfärd. Vi startade i morse kl. 7.00 och målet var Nottingham som ligger 125 miles  norr om London. Omräknat i kilometer torde det bli omkring 200 km.  Det är William Booth's födelsestad och vi besökte huset han bodde i och även katedralen som låg nästgårds.
I samma byggnad som huset där han växte upp, ligger även dagcenter och gudstjänstlokal för Frälsningsarmén idag!
Där blev vi fängnade och fick fina presentationer om Williams Booth's fantastisk liv och gärning. Vi fick se olika föremål i muséet som var bevarade från den tiden. Bl. a orginalflaggan från det att arbetet startade i Frankrike.
Efter lunch styrde vi kosan till Coventry som låg halvvägs hem till London. Där såg vi ruinen av  den mäktiga katadralen som under andra världskriget blev offer för bombningarna som England utsattes för. De har bevarat det som gick att bevara av utandömet. En ny fantastiskt fin katedral stod klar 1962. Otroligt fin arkitetkur!
I bloggen följer också ett antal bilder från denna dag och titta och njut av bilderna!
Allt gott!/Blessings! Per-Uno
 


RSS 2.0