ICO 20090731


Fina blomsterarrangemang! Här är ett utanför Hamley´s Toy Store, som faktiskt
öppnade 1760!

ICO 20090731


Självaste Homer Simpson får utgöra avslutningsmotiv på dagens bildsvep
från London!

ICO 20090731


Här har vi stannat till för ett ögonblick utanför entrén till Salvation Army,
Regent Hall, på Oxford Street

ICO 20090731


Här är det Peter Walker som intagit platsen på Picadelly Circus

ICO 20090731


Här poserar jag fram en av de mäktiga byggnaderna vid Picadelly Circus

Kontrasternas dag ICO 20090731

Idag har det verkligen varit helt skiljda upplevelser. Morgonen och förmiddagen startade med stillhet och eftertanke och studier. Efter lunch har vi varit lediga så kollegan Peter Walker från Australien och jag åkte in till London och besökte några platser. Från ett stilla och lugnt ICO till det  synnerligen pulserande Piccadilly Cirkus! Där kryllade det av människor. Och allt går att köpa! Vad sägs om en sprillans ny Ferrari, som går att inhandla på Ferrari Store i närheten av Piccadilly Circus. Sverigeshoppen, som ligger på Craaford Street i närheten av Svenska ambassaden, besökte vi också. Det var några saker jag behövde komplettera inför Europa-aftonen vi skall ha om några veckor. Mycket trevlig liten affär.
Vidare gick vi till Hamley Toy Store där Peter köpte leksaker till sina barn. Jag handlade lite i en sportaffär, och sen kollade vi också i en hyggligt stor cd- och dvd-butik. Snacka om utbud. Där fanns ABBA-skivor jag aldrig sett. Magarna var tomma och blicken stirrig så det var bäst att söka upp ett matställe. Det blev KFC; Kentuckey Fried Chicken. Kanongod kyckling och strips. Efter denna vandring var det dags att åka hem. Några bilder följer snart i bloggen! Ny äventyr följer i helgen!
Allt gott!/Blessings! Per-Uno

Africa-Zone Evening ICO 20090730


T.h:  Amon Nsimba som tolkas av Major Philip Katiku

Africa-Zone Evening ICO 20090730


Fr.v: Rose Liviala, Mary Kakai, Jesinala Msongwe, Connie Ip och Sailesi Mdabila

Africa-Zone Evening ICO 20090730


Här ser vi t.v. Major Rose Liviala och Mari Kakai

ICO 20090730

Ikväll har det varit Afrika-zone Evening på ICO! Det innebär att vi ätit en del afrikansk mat som är vanlig i Kenya och Tanzania, och Zimbabwe där det kommer delgater i från. De gav oss fina presentationer från sina territorium och vi fick finfina gåvor från dem. De har alltid så fina och färgsprakande kläder. Det var också inbjudna gäster från zonen som jobbar på IHK.
Allt gott!/Blessings! Per-Uno

ICO 20090729


Svensk el-byggnorm skulle inte gilla denna koppling, dessutom i våtutrymme!

ICO 20090729


The Crown & Greyhound har fin blomsterprakt på sin fasad, vilket inte riktigt
var fallet på grannhuset Piaf, där vi drack kaffet! 

ICO 20090729


I förgrunden ser vi t.v. Lyndon och t.h. Tom. I bakgrunden ser ni mej, Julie,
Wendy, Richard och Nealson. Kaffebordet är dukat, på café Piaf!

ICO 20090729

Har skrivit tidigare dagar att vi haft en del massiva lektioner, men dagens tar nog priset i mastighet med tre på varandra följande lektioner med FA:s troslära/doktriner. Det Ni. För att koppla av från detta gjorde vi en liten utflykt några av oss till
ett litet café som bar namnet "Piaf", ikväll. Tror inte, trots namnet, att det var speciellt fransk-inspirerat. Där var trevlig personal och vi hade en avkopplande stund med "black-coffee". Men bitsocker går ju inte att uppringa på ett enda café i detta land.  Det fick jag allt fixa själv första fredagen; jag köpte mej ett paket på en stormarknad, råsocker till på köpet.
Engelsmännen har inte riktigt förstått innebörden i den känsla som slår emot en, vid intagandet av kaffe med 1! sockerbit!
Sicken lång utläggning det blev omkring detta ämne nu då. Slänger med någon bild på kaffegänget och kunde inte låta bli att fota en för svenska förhållanden en helt otänkpar el-lednings-dragning på Herrummet! Fina blomsteruppsättningar har de också på husfasaderna!
Allt gott!/Blessings! Per-Uno


ICO 20090728


Min samtalsgrupp samlad. Kommendör Norman Howi, (p), näst längst till hö. Lyndon
är inte med på bild för han håller i kameran!

ICO 20090728


Stående fikapaus med Jeanette och Lyndon.

ICO 20090728

Tisdag skriver vi almanackan idag! Idag har vi haft lektioner på förmiddagen, och på eftermiddagen har vi haft besök av kommendörer som deltagit i gruppsamtal och min grupp gästades av kommendör Norman Howi (p). Mycket intressant person  att få ta del av hans erfarenheter. Jag lägger ut några bilder från dagens samlingar.
Allt gott/Blessings! Per-Uno

Bild på Session 202 ICO.


Här är vi samlade för gruppfoto med alla 26 delegaterna och tolkar, samt
ledningen för ICO, general Shaw Clifton och kommendör Helen Clifton, sittande i mitten.

ICO 20090726


Hillsong Church London på Diminion Theatre, London

ICO 20090726


Några av oss samlade på Starbucks café innan gudstjänsten på Dominionteatern!

ICO 20090726

Idag har vi haft en heldag med gudstjänst här på ICO och sen en kvällsgudstjänst Med Hillsong Church London på Dominion Theatre. Det var fart det vill jag lova. Möjligen inte riktigt mitt stuk, men det var fint att få uppleva en sådan gudstjänst. Massor med folk och fyra gudstjänster varje söndag!
Mycket ungdomar men även medelålders var besökare.
Mycket sång och musik, i rocktappning och predikan.
Det följer flera inlägg i morgon vkäll så håll utkik!

ICO 20090725


Jag valde platsen längst bak i bussen! Vid vänstertrafik är det inte "min grej"
att sitta vid ratten!

ICO 20090725


Entrén till Högkvarteret

ICO 20090725


Frälsningsarméns nationella högkvarter för Storbrittanien

ICO 20090725


Redo för utflykt från vä: Jaya, Surendra, Steven, Amon, Wilson and Lyndon.

ICO lördag 20090725

En fantastiskt fin dag har London bjudit mej på idag! Solen sken från en i det närmaste klarblå himmel. Frälsningsarméns affär har jag besökt idag till sammans med de andra. Fin affär med mycket produkter. Musikutbudet var enormt, jämförelsevis med vad vi har hemma i Sverige. Kläder var det också fin sortering utav. Affären låg i samma byggnad som Nationella Högvarteret som Ni också får se på bild. Inte heller det så litet.
Dagen har innehållit studier och lite vila, samt ikväll en räjäl långpromenad i snabb takt c:a 1 timme. Fin sommarkväll i utkanten av London är inte heller så illa. Ikväll har jag ätit tämligen svensk mat: köttfärssås och ris! Kanon, med youghurt till efterrätt och kaffe! Kaffet är väldigt bra här på ICO!
Allt gott!/Blessings!Per-Uno

ICO fredag 20090724


Här har spelet kommit igång, men det verkar som de väntar på nåt bessynerligt domslut!!!

ICO fredag 20090724


Cricketlag som gör sig redo för sammandrabbningar!!!

ICO fredag 20090724


Här fångade jag i ett nafs en exteriör på ett radhuskvarter i Sydenham Hill!

ICO fredag 20090724

Fem månader kvar till Julafton!!! Har kanske svårt att leva i nuet när jag reflekterar över detta? Jag tror inte det, utan det var mer en reflexion för jag gillar julen och innebörden i den! Inte så illa med alla tillägg i form av traditioner heller!
Idag är det fredag och Christina har namnsdag  tror jag.  Fruntimmersveckan lider mot sitt slut. Tämligen svårt att förklara för engelsmännen vad det är. Inte minst att föklara vad namnsdagar är för det firar de inte här.

Förra onsdagen kom jag på mej själv att jag låg och lyssnade på Radio Göteborg på radion! Det projektet la jag ner. Bäst att lyssna på engelsk "broadcasting" så kanske jag lär mej ytterligare något ord. Det är ju det som också är en del av tanken av en sådan här vistelse att även få språkutbyte, inte ligga och softa med p4-skavet på!!!   Idag har vi haft lektioner på förmiddagen och egen tid för studier på eftermiddagen. Disciplinen föll över mej så det gick riktigt bra. Efter att jag spisat eftermiddagskaffe drog jag ut på en timslång promenad i rask takt! Det Ni, låter nästan för bra för att vara sant. Nejdå, här är det sanningen som gäller så det är bara att ta in att jag kutar runt.
I kväll har jag vart i shopen lite längre ner på gatan, TESCO heter den. Köpte lite läskeblask och andra onyttigheter för £ 1.95. Låter billigt, men det blir c:a 25 sek.
Under min i snabb takt genomförda promenad hann jag att ta några bilder på en synnerligen märklig sport: Cricket!
En massa fint uppklädda män i helvita kläder springer omkring på en stor gräsmatta.... Fråga mej inte hur det går till. Kan det möjligen vara föregångaren till brännboll tro? Jag snappade några bilder som också kommer på bloggen.
Jag tog också en bild på en något mindre upphetsande exteriör på ett radhus här i Sydenham Hill. Det kommer mera var så säker.
I morgon skall vi till Salvation Army Trade! Vad det är? Det får Ni reda på i morgon vid denna tid!
Allt gott!/Blessings! Per-Uno

Session 202 Hemsida

Om Du vill läsa mer om oss på vår hemsida gå in på:  http://www.salvationarmy.org/ihq/www_ihq_ico.nsf
och klicka på "sessions" i verktygsraden och sen på "current session 202, Där kommer också en del bilder att läggas ut. 
Mer intressanta inlägg kommer under helgen att läggas ut på min blogg!
Allt gott!/Blessings! Per-Uno

Besök i John Wesley´s kapell


Här är några av oss samlade i grundarens kapell, och i förgrunden t.hö. ser vi
överstelöjtnant Richard Munn.

Session 202 besöker Metodistkyrkan


Här är vi samalde vid statyn av Metodismens grundare John Wesley och kyrkan i bakgrunden

Samling ICO 20090722


Från vä: Emma Jeppsson, volontär ICO,  från Sverige, Teya Tikaradze, volontär ICO, från Georgien
och Peter Gibbons, vaktmästare ICO

ICO onsdag 20090722

Idag har vi haft en heldag med studier i metodismen och dess grundare John Wesley. Två lektioner under ledning av major Peter Forrest, ICO, gav oss en djup inblick i metodismen  varifrån också William Booth kom. Vi har också besökt "The Methodism Chapel" i London vilket var mycket intressant. En mycket duktig guide visade oss kyrkan och även John Wesleys hus där han bodde en del i slutet av sin levnadstid. John vistades dock inte så mycket där på grund av att han reste runt i hela världen och predikade.  Han dog också där 1791.  En del foton följer här på bloggen.
Flera glimtar följer från mina upptåg i London alleftersom!
Allt gott!/Per-Uno

ICO Tisdag 20090721


Världskarta som visar varifrån alla delegater kommer

ICO Tisdag 20090721


Mercy, Surenderra, and Florence samlade för en fikapaus

ICO Tisdag 20090721

Tisdagskväll och idag och igår har det varit häktiska dagar här på "The Ceders", (namnet på huset). Lektioner hela dagen igår och idag har vi på nytt haft besök av världsledarna för Frälsningsarmén. Det har varit mycket intressant att lyssna till generalen och den frågestund som vi hade. Det innebar att vi fick ställa frågor till honom. Kommendör Helen Clifton hade ett mycket intressant föredrag om kvinnor i Frälsningsarmén, bl.a Catherine Booth!
Som inte detta var tillräckligt för denna dag, så hade jag min presentation inför alla och envar. Den var på engelska och bestod i att visa en powerpointpresentation från Sverige med familj och arbete och fritid. På engelska! Det gick som en dans! Även om inte grammatiken sitter exakt så fungerar det och det går fint att göra sig förstådd!
Nya intryck kommer i morgonkväll och lite bilder!
Allt gott!/Blessings! Per-Uno

Söndag 20090719


Conny från Hongkong óch Florence från Indien!

General Shaw Clifton


Generalen tillsammans med några av mina delgatskamrater vid middagsbordet!

Söndag 20090719

Idag har vi varit samlade till gudstjänst och general Shaw Clifton och kommendör Helen Clifton har gästat oss.
Mycket bra gudstrjänst! Ikväll har vi haft gudstjänst med ledningen för ICO. Varje delegat fick berätta kort om sig själv.
Nu är det kväll och så småningom blir det vila inför en intensiv morgondag!
Allt gott! Blessings! Per-Uno

Söndag 20090719


Amon, Wilson och jag utanför ICO

Sightseeing London 20090718


Big Ben visar upp sig från sin bästa sida i all sin prakt!

Sightseeing London 20090718


Rejält pariserjul! Något liknande kommer också till Göteborg

Sightseeing London 20090718


Huvudentrén vid Buckingham Palace

Seightseeing London 20090718

Folksamling utanför Brittiska Kungahusets palats inför vaktparaden!
Folksamling vid Brittiska Kungahuset inför Vaktavlösningen!


Sightseeing London 20090718


Sightseeing London 20090718


Sightseeing London 20090718


Sightseeing London 20090718


Rundtur i London

Idag har jag sannaerligen varit helgjuten turist och vandrat runt på några av Londons turistställen: Big Ben, Buckingham Palace, House of Parlament, S.T James Park. Jag har fogat mej fint och lyssnat till engelsmännen som guidat oss och berättat om respektive sevärdheter! Vaktparaden samlade så otroligt mycket människor så jag kunde tro att det var något kungligt besök i görningen! Som en händelse tog jag några bilder som Ni kan beskåda av min ICO-kamrater, byggnader och även mej själv! Nu har vi just gjort i ordning till morgondagens gudstjänst då general Shaw Clifton och kommendör Helen Clifton gästar oss. Jag idkar för närvarande också persedelvård för det är bäst pressveck och skjortkragar är i ordning inför morgondagen! Allt gott!/Blessings Per-Uno/

Mingel vid Välkomstbanketten 20090716


Mingel vid Välkomsbanketten 20090716


Retreat "Silent day" 20090717

Ja då har det faktiskt blivit fredagskväll och idag har vi varit med om en "tyst dag" vilket innebär att vi inte skall studsa runt som vanligt utan jobba med sig själv., Intressant upplevelse. En "tyst dag" på detta sätt har jag inte upplevt sen Officersskolan. Många uppgifter hade vi som vi sedan skall presentera. Dagen avslutades med samtal i grupper. Ikväll har vi varit och "fikat" på en coffeeshop som heter Starbucks och är tydligen stort i England och hela USA. I morron skall vi till centrala delarna av London och titta om drottningen vill vinka åt oss. Troligen kommer det att vara några turister ytterligare förutom vi! Regn och åska har funnit sin hemvist över Brittiska öarna och går kväll small det till rätt sent så jag trodde varande fönsterrutans kulle blåsa ut! Men de höll! Allt gott!/Blessings! Per-Uno

Mingel Välkomstbanketten 20090716


ICO "The Cedars" Session 202/ 2009


Välkomstbanketten med TC, Storbritannien

Ikväll har vi haft en fin "välkomstbankett". Det är första gången jag varit på en bankett och det var väldigt trevligt! Jag har presenterat några bilder här på bloggen och det kommer flera i veckan. TC för Storbritannien var med och även alla chefer för respektive värdsdel var representerade. Varje delegat presenterades från respektive territorium/land. Nu är det kväll och jag har fått den ärofyllda uppgiften att ingå i "The Security-team, och vi skall ha en samling om c:a en timme. /Allt gott!! Blessings Per-Uno/

Anlänt till "The Cedars"

Missade morgonkaffet på flyget pga att jag inomnade tämligen omgående när jag trocklat mej in i flygstolen, vid mittersta nödutgången! Detta till trots, förlöpte ankomsten till Heathrow bra, dock var själva landingen en aning överraskande; trodde vi skulle med bredsidan på planet glida av landningsbanan. Så illa blev det naturligtvis inte, Piloterna hade mycket mera pejl på situationen än jag, men det var såpass att vi tittade påvarann vi som satt i samma rad! Tämligen rejäl flygplats för att uttrycka sej lite blygsamt. Ruggigt stor! Efter securetykontroll och bagagehämtning så var det bara att kasta sej ut i vimlet i ankomsthallen. Följandes givna instruktioner påträffade jag chauffören som skulle ta mej till ICO. Det visade sej var en mycket trevlig, ung man från Pakistan. Resan tog c:a 1 h.20 min. Vi pratade på Volvo och SAAB, som hos honom hade god renomé men högst stod Mercedes, vilket också syntes i bilen han valt, en MB A-klass!Bilturen bjöd både regn och sol. Ett fantastiskt fint hus med stor trädgård och stora cederträd; därav namnet "The Cedars", enligt säkra källor. 12 m2 och en toa m. dusch blir min hydda under knappt 2 månader. Jag kommer att publicera en del foto så småningom. Uppgifter har vi redan tilldelats, och jag har fått en plats i Security-gruppen, vilket innebär att se till att dörrar och larm är i ordning när kvällen kommer. Fantastiskt fint att få träffa alla dessa människor från så vitt skilda håll i världen! Maten är fin, lite annorlunda traditioner, men lunchen var lika hemma. I morgonkväll skall vi ha välkomstbankett vilket låter väldigt spännande! Allt gott och Blessings!!/Per-Uno

ICO 2009-07-15

Ja då har jag startat resan till London och ICO som jag fick inbjudan till sen sommaren 2006! Det har levat väldigt avlägset, och det är senaste tiden som jag påtagligt känt av att nu är det "på gång" Sitter just nu på Landvetter och blickar ut över startbanan . Febril aktivitet råder utanför fönstret. I gaten  är det lugnt. När jag just gick igenom stråket där alla taxfreebutiker ligger var det redan mycket folk, som också skulle ut i världen, kanske på väg hem, kanske på väg till en skön semestervistelse. Just nu har passagerarna till Rhodos gått ombord. Londonplanet går om 56 minuter. Tidiga morgnar har sin tjusning; lugnt och tyst för närvarande på  ett annars så intensivt Landvetter. För att inte tala om Heathrow, när jag kommer dit.
Nästa gång Du kan läsa nåt nytt här, är troligen ikväll efter en innehållsrik dag och då har jag tagit mitt rum i besittning som blir mitt beonde för knappt två månader. /Blessings Per-Uno/

Förberedelser inför ICO

Det som vi väl känner igen och saker vi kan i tillvaron, gör att vi känner oss trygga och tillvaron känns säker. Min resa till London är allt annat än vanligt förekommande. Jag har rest mycket i jobbet de senaste två åren men då inom Sverige. Nu är det något helt annat på gång och inte minst språket gör att det inte är någon vanlig dagstripp jag skall ge mej ut på. Jag har räknat ut att det är 55 är dagar!!!, jag skall vara borta. Det blir naturligtvis en oförglömlig upplevelse att möta så många nya människor. Indier, amerikaner, kenyaner, australiensare är några nationaliteter jag kommer att få stifta bekantskap med och dela tron med. Jättespännande naturligtvis. I samma stund som jag tänker på det, och gläds, så kommer de högst praktiska tankarna; Var la jag passet i eftermiddag? Har jag nog med mediciner uttagna och har jag förberett allt annat som har med utbildningen att göra? Och vad ajg kommer att sakna min familj!!! Jodå, det mesta ligger ändå  på plats, och det ligger troligen i sakens natur att lite pirr i magtrakten skall det va.
Dagen innan avresa, alltså på tisdagskvällen kan Du ta del av nästa inlägg
/Blessings/ Per-Uno

Ääääntligen!!!

Uttrycket är känt i litteraturkretsar, dock betydligt senare på året, i samband med att Svenska Akademien tillkännager årets nobelpristagare i litteratur.
På min blogg kommer Du första hand att kunna följa mina rapporter från min vistelse på ICO i London som startar onsdagen den 15 juli. Det kommer att bli en helt ny upplevelse för mej, och jag kommer att vara där i sju veckor!
Här kommer Du att kunna följa mina upplevelser där, kanske blir det en del bilder också.
ICO är Frälsningsarméns internationella officersinstitut, som jag tillsammans med 24 andra delegater från jordens alla hörn får förmånen att delta i.
På söndagkväll kan Du ta del av nästa inlägg!
Blessings!/Per-Uno


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0